Logo maskinvurdering

Vurderingsstandarder

Vurderingsstandarder i Danmark

I Danmark er der ingen etablerede standarder for vurderingsarbejde. Titlen vurderingsmand er ikke beskyttet. Der er ingen etablerede vurderingsuddannelser og certificeringer. Der er ingen forening for professionelle vurderingsfirmaer eller personer. Den eneste nuværende officielle titel man kan få i øjeblikket, er godkendt vurderingsmand hos Domstolsstyrelsen, hvilket vi har. Formelt gælder den dog kun til vurderinger af genstande til ialt under 50000 kr. I praksis er det dog for dyrt for kunder at engagere vurderingsmænd til småsager, så reelt har denne godkendelse ingen værdi.

Af den grund har tilbyder Maskinvurdering ApS at vurdere efter USPAP-standarden (Uniform Standards of Professional Practice) eller IVS, International Valuation Standards Council (UK), der indeholder vejledninger for vurderingsarbejde på verdensplan. Den seneste udgave er for 2020 udstedt af International Valuation Standards Council.

Vi tilbyder også ikke-USPAP-standardvurderinger.

Disse vurderingsrapporter indeholder ofte alene vurderinger af aktiver baseret på en af tre vurderingsdefinitioner: fortsat drift, målrettet salg eller salg på auktion.

Secured By miniOrange