Logo maskinvurdering

Skrivebordsvurderinger

Hvorfor benytte skrivebordsvurderinger?

Undertiden er en rapport på stedet ikke mulig eller ikke ønsket af kunden. Denne type rapport er udelukkende baseret på informationen fra kunden. Dette leveres normalt i form af billeder og en kort beskrivelse. Derefter afgøres værdien uden at have førstehåndsinformation om aktivets tilstand, og vurderingen sker derfor med en meget højere grad af usikkerhed.

Skrivebordsvurderinger kan kun bruges til internt brug. De kan ikke bruges til eksterne interessenter. Derfor er formålet med vurderingen og tiltænkt anvendelse vigtig at fastslå inden det kan afgøres, om en skrivebordsvurdering kan anvendes i den konkrete situation.

I modsætning til skrivebordsundersøgelser er vurdering baseret på inspektion meget større sikkerhed for værdifastsættelsen. Læs mere om rapporter baseret på inspektion.

USPAP og skrivebordsundersøgelser

Den amerikanske vurderingsstandard USPAP kræver ikke, at vurderingsmanden skal fysisk inspicere vurderingsgenstanden. Hvis der tages fotos, kræver USPAP ikke at den samme person, som tager billedet, også foretager vurderingen. USPAP kræver heller ikke, at vurderingsmanden skal fotografere genstanden. USPAP kræver, at vurderingsmanden oplyser grundlaget for vurderingen af ​​en genstand, der ikke er fysisk inspiceret. USPAP kræver ikke at der er taget fotos som grundlag for at danne sig en troværdig mening om værdien.

Undertiden kræver kunden, at der ikke er billeder med i rapporten eller ønsker ikke at modtage billeder uanset om der er tale om en USPAP rapport eller ej og uanset om der er tale om en skrivebordsundersøgelse eller en rapport baseret på inspektion.

Du kan se mere om USPAP vurderinger her.

Rapporter baseret på inspektion

Formålet er at levere en professionel, uafhængig og objektiv mening om værdi af aktiver for virksomhedsejere, finansielle…

USPAP rapporter

The Uniform standards of Professional Appraisal Practice (USPAP) anerkender to typer rapporter: vurderingsrapporter og begrænsede …

Secured By miniOrange